Den här rätten är både enkel & väldigt barnvänlig. E har alltid älskat den. Mest för att det är enkelt att äta :) Man behöver inte skära och knappt tugga!
För mig har den ett sentimentalt värde då min Pappa lagade den här rätten väldigt ofta. 
Jag förlorade honom till cancer alldeles för tidigt i slutet av förra året. Vi har ätit Sheperds  Pie tillsammans oräkneliga gånger så idag var det extra kärlek i matlagningen. 

Sheperds Pie
10 potatisar
20g Smör/talg
0,5 dl mjölk/grädde
Salt & Peppar
2 äggulor

600g lammfärs
1 gul lök
2 dl vatten
1-2 msk Kalvfond
2 tsk Soya
Körvel, timjan, salvia, rosmarin (vad du har hemma) torkade
2 tsk Worchestersås
3 msk tomatpuré
Salt & peppar
1-2 msk maizenamjöl 
Talg/smör till stekning
En skvätt grädde
Riven ost

Gör såhär
Skala & dela potatisen
Koka tills den är mjuk
Mosa den och vispa i 2 äggulor, mjölk & smör med en stavmixer. 

Fräs färsen & löken i talg eller smör. 
Ha i tomatpurén. Blanda runt & tillsätt sen de torkade kryddorna, vatten, fond, soya, salt & peppar och Maizenamjöl. 
Koka ner & tillsätt lite grädde om du vill ha det krämigare. 
Häll färsen i en form. Gnid gärna in formen med en krossad vitlöksklyfta innan. 
Spritsa eller bred ut moset över och grädda i ugnen på 200 grader tills den fått din färg. 
Jag brukar ha lite riven ost på för att jag äskar ost men det är inte traditionellt. 

(null)

(null)