Vi serverade den tillsammans med grillade kotletter och rostad potatis med haricot verts & fetaost.
Örtagårdssås
3 st små schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
Torkade kryddor ex: timjan, körvel, salvia, dragon, basilika
1 dl torrt vitt vin eller torrt mousserande
3 msk fond (kalv eller grönsak)
1/2 dl vatten
1 tsk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk smör
Gör såhär
Hacka schalottenlöken och vitlöken.
Fräs de i smöret på medeltemperatur.
Tillsätt tomatpuré och örter. Blanda.
Tillsätt vinet, fonden, vattnet och balsmavinägern. Blanda
Tillsätt grädde & creme fraiche.
Koka såsen svagt ca 30 minuter
Potatisen delade vi i klyftor med skalet på. Vi blanda sedan den förkokta potatisen med haricot verts, olivolja, timjan, salt & vitlökspeppar.
Rosta i ugnen tills de fått färg.
