Det här är en fantastik god sås som passar till både fläsk & nötkött. 

Vi serverade den tillsammans med grillade kotletter och rostad potatis med haricot verts & fetaost. 

Örtagårdssås 
3 st små schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
Torkade kryddor ex: timjan, körvel, salvia, dragon, basilika
1 dl torrt vitt vin eller torrt mousserande
3 msk fond (kalv eller grönsak)
1/2 dl vatten
1 tsk balsamvinäger 
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk smör

Gör såhär
Hacka schalottenlöken och vitlöken. 
Fräs de i smöret på medeltemperatur. 
Tillsätt tomatpuré och örter. Blanda. 
Tillsätt vinet, fonden, vattnet och balsmavinägern. Blanda
Tillsätt grädde & creme fraiche. 
Koka såsen svagt ca 30 minuter

Potatisen delade vi i klyftor med skalet på. Vi blanda sedan den förkokta potatisen med haricot verts, olivolja, timjan, salt & vitlökspeppar. 
Rosta i ugnen tills de fått färg.

(null)