Gjorde pizzor häromdagen som blev helt magiska! Mycket tack vare den fantastiska pizzadegen från Norra Sanna Bageri som finns på Kils Slakteri saluhall. Helt magisk gott blev det. Nedan kommer recepten på mina toppings ✨
Blev tipsad av saluhallen att göra en lite annorlunda variant med creme fraiche, potatis & rödlök vilket blev magiskt gott!  

Nr 1 (Min favorit) 
Tomatsås
Riven cheddar
Ädel eller mögelost
Lufttorkad skinka
Ruccola
Honungsmelon 
Balsamvinäger

Gör såhär
Bred på tomatsås. Strö över cheddar & lägg på bitar av ädelosten. 
Grädda på pizzasten i 230 grader tills degen är krispig. Ca 20 min. 
Ta ut pizzan & lägg över lufttorkad skinka, ruccola, tunna melonskivor & droppa på balsamvinäger. 

Nr 2
Tomatsås
Riven cheddar ost
Lufttorkad skinka

Gör såhär
Bred på tomatsås, strö över riven cheddar & lägg på skinkan på halva delen. 
Lägg över andra halvan av degen & tryck ihop kanterna. 
Grädda i 230 grader på pizzasten tills den känns hård. Ca 20 min. 

Nr 3
Creme fraiche
Riven cheddar ost
Potatis
Rödlök
Grönkål
Sidfläsk
Peppar

Gör såhär
Koka potatis, skiva. 
Rör creme fraichen så den blir lite tunnare.
Bred ut creme fraiche på pizzadegen. 
Strö över osten. Lägg på grönkål, skivad potatis, rödlök & tunna skivor sidfläsk. Peppra.
Grädda i 230 grader tills krispig. Ca 25 min

Nr 4
Tomatsås
Ruccola
Creme fraiche
Chèvre
Torkade fikon
Balsamvinäger 

Gör såhär
Bred ut tomatsås, strö över ruccola, klicka ut creme fraiche & lägg ut skivad getost. 
Skiva fikonen & lägg en bit på varje chèvreskiva. 
Droppa balsamvinäger över & grädda i 230 grader i ca 20 min. 

(null)