Jag vågar till och med påstå att de som inte tycker om Gorgonzola kommer tycka om såsen men det kan jag ju inte såklart garantera 😊
Gorgonzolasås
150g Gorgonzola (gärna från Kils Slakteri Saluhall, den är så krämig & go)
1,5 dl Creme Fraiche
3 dl grädde
60 g smör
1,5 msk buljong (grönsak)
1 bananschalottenlök eller 2-3 små
1,5-2msk vetemjöl
Torkade örter
Salt & Peppar
Gör såhär
Smält smör i en såtöspanna.
Ha i schalottenlök & fräs den mjuk.
Ha i vetemjöl & blanda runt.
Häll i grädde, buljong & salt & peppar.
Lägg i gorgonzolan & rör runt tills den smälter helt.
Blanda i creme fraiche samt torkade örter.
Klar!
Vi serverade den med rostad potatis & paprika samt grillad karré.
Den funkar utmärkt till både fläsk, nöt & kyckling.
