Visste ni vad enkelt det är att fixa en riktig saftig, mör hamburgare. 
Allting handlar om köttet man väljer & hur det mals. 
Gå till din saluhall & be om att få högrev malt som spaghetti. Färsen ska alltså inte röras utan malas direkt på plastfolie i lager så alla fiber ligger åt samma håll, orörda. 
När tjockleken av en burgare uppnåtts plastar man in den som en korv. 
När du ska steka burgarna skär du försiktigt några cm tjocka skivor. På så sätt har du luftiga burgare med alla fiber intakta vilket ger en helt magisk konsistens. 

Högrevsburgare 
Högrev från Kils Slakteri saluhall, malet som ovan i butik. 
Salt & peppar
Farmhouse cheddar från Kils Slakteri

Pommes
Fast potatis
En skvätt ättika
Frityrolja
Salt

Dipsås
2 dl hellmans Majonäs
1 msk vitvinsvinäger
1-2 msk torkad dragon
Salt & peppar

Picklad rödlök & Gurka
123 lag (3 dl vatten, 2 dl socker, 1dl ättika)
Rödlök
Gurka 

Karamelliserad lök
2 st gula lökar
2 msk socker
2 tsk balsamvinäger
Salt & peppar
2 msk smör


Gör såhär
Få köttet malt i butik & låt vila hemma i kylen. 
Skär av alla kanter av potatisen grovt så lite skal fortfarande finns kvar. 
Skiva pommes & lägg i kallt vatten en stund. 
Koka de 5 min i vatten med ättika i. Ta upp & låt torka helt på handduk. 
Fritera i 150 grader ca 15 min
Låt vila. 
Fritera igen på 190 grader tills de fått fin färg.  
Salta. 
Blanda hellmans, vinäger, dragon & salt & peppar. Kyl. 
Koka upp en 123 lag.  
Skiva rödlök & hyvla gurka. 
Häll över lagen & kyl.
Fräs den gula löken i smör. 
Tillsätt socker & rör runt. Låt stå en stund på medelvärme. 
Tillsätt balsamvinäger, salt & peppar. 
Koka ihop tills fin konsistens uppnåtts. 
Ta fram köttet & skär några cm tjocka burgare låt få rumstemperatur. 
Hetta upp en bra stekpanna så den är jättevarmt. 
Stek burgarna UTAN fett så de snabbt får en krispig yta vilket gör att fettet stängs inne. Pressa de något med en stekspade. 
Vänd & sänk sen temperaturen till medel/låg & stek klart under lock. 
Salt & peppar. 
Lägg sen på cheddar ost. Vi har världens godaste Farmhouse Cheddar från Kils Slakteri Saluhall. 
Lägg på den karamelliserade löken & stäng locket igen tills osten smält. 

Klart! 
 
(null)