Så igår hade vi lite halloweensmys med småkusinerna & vi åt spökgodis & läskig mat. 

För att skojja till lunchen lite kokade jag pasta i lite karamellfärg & skar ut ögon & mun på falukorven så de blev till små pumpor. 
(null)

Till middag gjorde jag köttfärslimpa enligt receptet nedan. Formade den som en avhuggen fot & serverade den som en avhuggen FEETLOAF 🎃

Du behöver:
1 kg nötfärs
2 gul lök
Salt & peppar
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
2 ägg
Ketchup

Gör såhär
Blanda mjölken med ströbrödet & låt svälla ca 15 min. 
Hacka den ena löken. 
Blanda köttfärsen med ägg, salt & peppar, hackade löken & ströbrödsblandningen. 
Forma den som en avlång limpa med lite tjockare och högre i ena änden. 
Skiva den andra löken. 
Lägg en skiva på den högre änden & tryck ned lite. Häll ketchup runt löken & lite nedåt. 
Skär mindre trekanter av löken. Skär ut tår i sen andra änden av köttfärslimpan & sätt it trekantsbitarna som naglar. 
Grädda i 140 grader i 2 timmar. 
(null)

(null)

Ett annat tips är att göra en saftbål och att istället för att använda vanlig is frysea in vattenfyllda plasthandskar. Skär loss plasten från handskarna när de frusit & lägg i ishänderna i bålen 🎃