För att skojja till lunchen lite kokade jag pasta i lite karamellfärg & skar ut ögon & mun på falukorven så de blev till små pumpor.

Till middag gjorde jag köttfärslimpa enligt receptet nedan. Formade den som en avhuggen fot & serverade den som en avhuggen FEETLOAF 🎃
Du behöver:
1 kg nötfärs
2 gul lök
Salt & peppar
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
2 ägg
Ketchup
Gör såhär
Blanda mjölken med ströbrödet & låt svälla ca 15 min.
Hacka den ena löken.
Blanda köttfärsen med ägg, salt & peppar, hackade löken & ströbrödsblandningen.
Forma den som en avlång limpa med lite tjockare och högre i ena änden.
Skiva den andra löken.
Lägg en skiva på den högre änden & tryck ned lite. Häll ketchup runt löken & lite nedåt.
Skär mindre trekanter av löken. Skär ut tår i sen andra änden av köttfärslimpan & sätt it trekantsbitarna som naglar.
Grädda i 140 grader i 2 timmar.


Ett annat tips är att göra en saftbål och att istället för att använda vanlig is frysea in vattenfyllda plasthandskar. Skär loss plasten från handskarna när de frusit & lägg i ishänderna i bålen 🎃